Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Благой Цветилов, на 81 г.

...
</TD
>Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Благой Цветилов, на 81 г.
Коментари Харесай

Два изстрела и край - дядо Благо убил роднината си и се предал

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Благой Цветилов, на 81 година Той е предаден на съд за това, че на 21.10.2022 година в Първомай, в землището на кв. " Любеново “, с пушка " ИЖ “, ловна, гладкоцевна, двуцевна, съзнателно е умъртвил Митко Иванов, на 54 година - закононарушение по член 116, ал.1, т.6 прочие 1 вр., член 115 от Наказателния кодекс.  

Цветилов е предаден на съд и за това, че на 21.10.2022 година в Първомай е държал муниции – 112 броя патрони, без да има за това съответно позволение – закононарушение по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Цветилов и потърпевшият Иванов били далечни родственици. Те обработвали наследствени аграрни земи в Първомай, в землището на кв. " Любеново “. По този мотив сред тях имало разногласия.

Причината била, че Иванов изкупил от родствениците им наследствени земи, които почнал да обработва. Те били общо към 6,8 дка. В тези площи имало и към 2 дка земя на Цветилов, за която той получавал лихва от Иванов. На Цветилов му било препоръчано да продаде този собствен дял, само че той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври 2022 година Цветилов тръгнал с микробуса към землището на " Любеново “, където се намирали земеделските земи. Там срещнал Иванов, който управлявал трактора си. Двамата слезли от транспортните средства и почнали още веднъж спор за земята. Цветилов държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка.

Двамата провеждали диалог, застанали един против различен, като в същото време Цветилов извадил оръжието и споделил: " Или се разбираме, или ще те гръмна “. Иванов вдигнал ръка да се защищити, като в този миг Цветилов го прострелял с ловната пушка.

Пострадалият съумял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Към него се доближил Цветилов и още един път стрелял в тялото му. Иванов е умрял от раните си. След като направил действието, Цветилов се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил облеклата и тръгнал към районно управление (на МВР) на МВР-Първомай.

Там предал огнестрелното оръжие, с което направил убийството, и разказал за случилото се. При осъществено претършуване в дома му са били открити горепосочените противозаконни муниции. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него.

Спрямо обвинения Цветилов е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР